Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hey, we noticed you are not logged in. LOGIN or SIGN UP now for free access.

You are not subcribed to any group. Please visit Groups list.

BørsXtra

SP1M E&P ANBEFALINGER:

Etter overgang fra et stort team ansatte fra Swedbank kommer nå Sparebank 1 Markets nye team av oljeanalytikere med en sektorrapport av E&P selskapene. Favoritten er Aker BP med kursmål NOK 160, mens de anbefaler salg Statoil med kursmål NOK 135 og Lundin Petroleum SEK 155. Øvrige anbefalinger: DNO kjøp kursmål NOK 12, Questerre kjøp NOK 8, Panoro Energy kjøp NOK 6,5 , Wentworth Resources nøytral NOK 2,5 og Interoil  selg NOK 1. Teamet anslår oljepris på USD 50, USD 59, USD 63 og USD 65 for 2017-2020.

MYRSETHS PORTEFØLJE:

Stig Myrseth tar inn Philly Shipyard i sin Dovre-portefølje. Ut går Skandiabanken.

INNSIDEPORTEFØLJEN:

Finansavisen tar inn Olav Thon Eiendomsselskap i sin innsideportefølje. Ut går DataRespons.

DANSKE ANBEFALER:

Forvalter Lars Erik Moen anbefaler kjøp av Subsea 7, Statoil, Aker BP, DNB og SR-Bank. (FA)

FORTSATTE SALG FRA STOREBRAND VEKST:

Storebrand Vekst har solgt aksjer i de fleste porteføljebedrifter siden nyheten kom om at forvalter Andres Lorentzen skifter beite. I perioden 15-21.juni solgte fondet igjen nærmest «all over» og reduserte spesielt mye av sin relative eierandel i Next Biometrics, Weifa, Itera og Hexagon Composites.

UKEPORTEFØLJER:

Sparebank 1 Markets tar inn Aker BP, ut går Telenor og Grieg Seafood. DNB tar ut Golden Ocean. Arctic Funds tar inn NRC Group, ut går Telenor.

PGS/AKER SOLUTIONS:

Fearnley kutter kursmålet i PGS til NOK 16 (17), men oppgraderer til akkumuler. De oppgraderer likeledes Aker Solutions til akkumuler, men kutter kursmålet til NOK 40 (42).

RIG COUNT:

Baker Hughes rig count viste at aktive oljeborende rigger onshore i USA økte med 11 eller +1,5% forrige uke. Antallet økte i mange felt med størst økning i Williston-feltet i North Dakota.

…ellers registrerer vi at Xtrainvestor omtales når Finansavisen i dagens avis spør fire eksperter hvor de siler ut og finner de neste norske aksjekjøpene. Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet fremhever Xtrainvestor som et av sine top picks. 

Comments

Stig Myrseths blogg

Regnskyene henger tungt over råvaremarkedet og råvarerelaterte næringer. Lav inflasjon gir imidlertid fest i obligasjonsmarkedet, mens god vekst fyrer opp under Wall Street som opplever rekordvarme.

 

Vanligvis går aksjer og statsobligasjoner i motsatt retning. Årsaken er at mens en sterk økonomi og litt inflasjon er bra for aksjer, så trives statsobligasjoner best med deflasjon, resesjon og rentekutt.

 

Akkurat nå er det imidlertid god stemning i begge leire. Rekordene flyttes stadig høyere på Wall Street samtidig som fall i lange statsrenter gir hyggelige kursgevinster i lommen på eiere av lange obligasjoner. Hva skjer?

 

La oss starte med obligasjonsmarkedet. Det som får det til å rykke i godfoten der, er et uventet fall i inflasjonen. Oljeprisen stuper, og det samme gjør kornprisen. Det blir billigere å fylle tanken og tygge. Videre har det brutt ut priskrig på mobildata i USA samtidig som kostnaden for helseforsikring har flatet ut.

 

Fallet i prisstigningen har tatt markedsaktørene på sengen og skapt håp om at USA er på vei mot japanske tilstander med permanent deflasjon. For alle som investerer i lange statsobligasjoner, er Japan den våte drømmen - landet hvor renten kun har gått ned og obligasjonsprisene opp så lenge folk kan huske.

 

Godartet inflasjonsfall

I aksjeleiren fokuseres det på at amerikansk økonomi vokser bra med liten fare for resesjon de neste tolv månedene. Videre oppfattes fallet i inflasjonen som godartet fordi det er tilbudsdrevet. Oljeprisen er ikke svak fordi etterspørselen svikter, men fordi det pumpes for mye og så videre.

 

Dette bringer meg inn på råvaremarkedet som er det eneste segmentet hvor starten på sommeren har vært våt og kald. Optimismen ved inngangen til året har definitivt ikke slått til, og årsakene er varierte.

 

I oljemarkedet er problemet at Nigeria og Libya produserer uventet mye samtidig som skiferprodusentene fortløpende undervurderes. Sistnevnte overrasker hele tiden med sin evne til å produsere stadig mer til stadig lavere priser. Skiferrevolusjonen har ikke mistet revolusjonsgløden.

 

I kornmarkedet er problemet høye lagre og gode avlinger. Dette har gitt rekordlave realpriser noe som har fått bøndene til å skjære ned på gjødselinnkjøpene. Det har i neste omgang rammet Yara hardt.

 

Mindre spekulasjon

I industrimetallmarkedet er historien mer kompleks. Etter en meteorisk oppgang gjennom fjoråret og vinteren har jernmalmprisen kollapset siden påske. Tilsvarende kurver gjør seg gjeldende i mange andre industrimetaller.

 

Hovedårsaken til nedgangen synes å være redusert tilgang på kreditt til spekulasjonsformål i Kina. Dette har i neste omgang ført til likvidasjon av lagre.

 

Det er vanskelig å si hva som skjer videre i råvaremarkedet. OPEC sitter antakelig i disse dager og teller på fingrene om de skal kutte mer eller fyre av en krigserklæring mot skiferprodusentene ved å åpne kranene for fullt igjen. Gjør de det sistnevnte, kommer verden til å drukne i olje.

 

Når det gjelder industriråvarer, er Kina elefanten i rommet. Vil kineserne bremse de lånefinansierte investeringene etter høstens partikongress hvor president Xi skal gjenvelges for en ny fireårsperiode?

 

Tror du på det, kan det bli fortsatt lavtrykk i råvaremarkedet og bulkshipping. Fortsetter kinesisk økonomi å tøffe og gå, vil imidlertid hardt prøvede bulkshipping-aksjonærer før eller siden belønnes for sin tålmodighet.

 

Mulig gigantkontrakt frister

Philly Shipyard slippes denne uken inn i Dovre-porteføljen. Skipsverftet er i utgangspunktet lavt priset sett i forhold til balanseverdiene grunnet frykt for ordretørke.

 

Nå ryktes det imidlertid at verftet er i ferd med å vinne en kontrakt på bygging av fire Jones Act-containerskip til ca. 200 millioner dollar per stykk. Landes denne, fortjener aksjen en helt annen kurs enn dagens.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Songa Bulk
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard

 

Inn: Philly Shipyard

Ut: Skandiabanken

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

Axactor - AXA

Skrev et langt innlegg og presenterte mine tanker i detalj. Dette blir kortere. 

Jeg er fullinvestert i axa med inngang langt oppe på 2,70 tallet. Jeg tenker nedsiden her er liten og vil låne for å øke på 2 og ned mot evt lavere kurser for å senke snitt. Regner ikke med å selge før nærmere 4kr i 2018-19 og da kun deler. 

Hva tenker andre langsiktige eiere (evt negative ikke eiere etc) 

Brukt shareville men vil ha mer konkrete tanker enn å spå i kaffegrut. Håper på en seriøs diskusjon (diskurs!!). 

Mvh

Per Erik 

Comments

P****** L****

Vet ikke hvor kommentarer om gearing/lån ble av. Vil berolige de bekymrede at "låning" jeg nevner er kanskje 10% av total beholdning og kan dekke lån med cash fra "buffer konto" i bank.

Show all comments
P****** L****

Vet ikke hvor kommentarer om gearing/lån ble av. Vil berolige de bekymrede at "låning" jeg nevner er kanskje 10% av total beholdning og kan dekke lån med cash fra "buffer konto" i bank.

BørsXtra

BERGEN GROUP:

Etter å ha vært større aksjonær i Bergen Group siden 2012 trykket Køhlergruppen AS hardt på salgsknappen fra tirsdag denne uken. Torsdag børsmeldte Bergen Group at de ikke  fikk fortsette med større fregattkontrakt for forsvaret de neste syv årene. Bergen Group hadde inntil meldingen kom hatt en meget positiv børsutvikling i 2017. I den knappe timen etter at kontraktstapet ble børsmeldt stupte kursen og endte i går ned 43% til kurs NOK 1,50 etter å ha falt 5% og 18% de to foregående dagene.  Bergen Group gjorde emisjon på NOK 2,70 for tre uker siden der Køhlergruppen som den eneste av de fire største aksjonærene ikke deltok. Ut fra kommentarer på sosiale media å dømme er det all grunn til å tro at Oslo Børs får en rekke henvendelser om å undersøke omstendighetene rundt salget.

BOLIGPRIS:

Vi ser nå nedgang i salget i alle regioner, mens beholdningen av usolgte boliger stiger, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse. På Østlandet er det solgt 45% færre boliger enn i samme tomånedsperiode i fjor og for landet som helhet er nedgangen 39%. I gjennomsnitt koster boligene på Østlandet 57.800 kroner per kvadratmeter. Det er 11,1 prosent mer enn på samme tid i fjor. (DN)

LINK MOBILITY:

Sparebanken 1 Markets anbefaler kjøp av Link Mobility med kursmål NOK 210 som tilsvarer en nær dobling av dagens kursnivå. Meglerhuset mener at aksjen har underprestert sammenlignbare selskaper som svenske CLX og Twilio de siste månedene og at de handles på relativt klart lavere nivå. (FA)

EVENSEN ANBEFALER:

Truls Evensen, investeringsdirektør i Permian Fund Services, anbefaler kjøp av XXL, Kid, Europris og Scatec Solar mens han tror selskap innen olje og oljeservice skal slite med å forsvare sitt kursnivå.

BORREGAARD:

DNB øker kursmålet i BRG til NOK 110 (105) – kjøpsanbefaling opprettholdes.

YARA:

ABG Sundal Collier kutter kursmålet i Yara til NOK 360 (380) – opprettholder kjøp.

Comments

BørsXtra

MAGEPLASK FRA EVRY:

Evry falt 10% fra IPO-kursen på første dag i handel  på Oslo Børs. Ledelsen kunne omgjøre aksjer i annet selskap til Evry-aksjer og fikk valg mellom 100% i aksjer eller 80% aksjer og 20% cash. Samtlige foruten styreleder valgte løsningen som ga mest cash. Hovedtilrettelegger ABG har fått stabiliseringsoppgaven de første 30 dager og kan støttekjøpe inntil 18,4 millioner aksjer i markedet. Tross at de allerede første dag måtte benytte ¾ av fullmakten ble det altså en svart dag for de som tegnet i IPO-en. (FA)

AKSJESPAREKONTO:

Fra 1.september i år kan aksje- og fondseiere utsette gevinstskatten ved å opprette en aksjesparekonto. Dette ble besluttet i statsråd i går.

SELVAAG BOLIG:

Selvaag Bolig aksjen er ned 23% fra toppnoteringen i fjor høst grunnet svakere sentiment i boligmarkedet. Adm dir Baard Schumann påpeker at selskapet har sikret seg inntjening for de to kommende årene ettersom inntektene ved inngått avtale om boligsalg først regnskapsføres når bolligen overleveres til ny eier. ABG mener markedet undervurderer denne inntjeningen og priser inn et klart verre boligmarked enn dagens – meglerhuset anbefaler kjøp med kursmål NOK 55. Det mest negative meglerhuset er DNB med holdanbefaling og kursmål NOK 38 – i går sluttet aksjen på NOK 32,6. (FA)

SOLSTAD FARSTAD ASA:
I dag noteres fusjonskameratene Solstad Offshore, Farstad og Deep Sea Supply for første gang som en enhet under navnet Solstad Farstad, tickerkode SOFF.

BWLPG:
Nordea anbefaler BW LPG i deres morgenrapport i dag – kursmål NOK 73 mot dagens NOK 27,8 ved børsstengning i går.

SUBSEA 7:

Morgan Stanley kutter kursmålet i Subsea 7 fra NOK 190 til NOK 155, aksjen nedgraderes til ‘equalweight’.

DNO / AKERBP:

Barclays øker kursmålet i DNO til NOK 10,4 (9,3). De kutter sitt kursmål på Aker BP til NOK 140 (155)

STATOIL:

Macquarie reduserer kursmålet til NOK 110 (120).

DNB ANBEFALER:

DNB er fortsatt positive til oljeprodusentene generelt, men et mer negativt syn på en leverandørbransje som vil slite med pressede marginer og redusert ordrereserve.  De vurderer potensialet høyest i DNO mens kursnivået vurderes som minst attraktiv i Aker Solutions.

STOREBRAND ANBEFALER:

Storebrand-forvalter Merete Opedal anbefaler kjøp av Scatec Solar, Sparebank 1 SMN, SR-Bank, Borregaard, Hexagon og Veidekke. Hun anbefaler at man holder seg unna riggaksjer.  (FA)

OLJEPRIS:

Oljeprisen Brent falt i går under USD 45/fat og dermed har prisen falt over 20% siden årets begynnelse. Tradere betviler nå Opecs evne til å balansere tilbudet i markedet og mange tror prisfallet kun vil korrigeres hvis bruken av amerikanske oljeborende rigger (shale drilling) stanser veksten/faller eller Saudi Arabia bestemmer seg for å lede kartellet til større kutt.  (Financial Times)

 

Comments

INDUCT

OSLO, 21. juni 2017 - Induct har inngått avtale med KS om å lansere den
nasjonale delingsportalen komINN (www.kominn.no).

For Induct innebærer avtalen at KS får en sentral delingsportal på Inducts
plattform, hvor kommuner og fylkeskommuner vil legge inn egne gjennomførte
prosjekter samt søke og finne prosjekter som er gjennomført i andre kommuner og
fylkeskommuner. Som en del av plattformen, vil kommunene få tilgang til egne
områder, hvor de kan samhandle innad eller mellom kommunene.

-        Vår samarbeidsavtale med KS har nå resultert i neste generasjon av
Inducts plattform. Kommunesektoren vil nå enkelt kunne ta i bruk Induct for
samhandling og deling. Induct er en plattform for å kunne digitalisere
arbeidsprosessene til kommuner og fylkeskommuner, og vi ser frem til å tilby vår
kunnskap og plattform slik at kommunene kan sikre lokal gjennomføring og
gevinstrealisering av prosjekter innen innovasjon og digitalisering, sier Alf
Martin Johansen, administrerende direktør i Induct.

KS er kommunesektorens organisasjon i Norge. KS organiserer landets kommuner,
fylkeskommuner og et stort antall kommunale foretak. Avtalen gir Induct en unik
anledning til å kunne støtte landets kommuner gjennom digitaliseringsprosessen.

Kommuner og fylkeskommuner som registrerer prosjekter får opprettet et eget web
-område (Induct Community) der hver kommune kan registrere flere prosjekter, se
oversikt over sine prosjekter og gi ansatte tilgang til å diskutere, kommentere
og bidra i gjennomføringen.

Avdelingsdirektør i KS, Lasse Jalling, forteller at dette er hovedårsaken til at
KS velger å samarbeide om en slik portal.

-        Vi ønsker at det skal bli enklere å lære, stjele og dele gode
innovasjoner. Nå slipper vi at alle finner opp hjulet på nytt, sier
avdelingsdirektør i KS Lasse Jalling.

Dette er en avtale knyttet til vertikalen kommuner/byer, som er en av fem
vertikaler Induct fokuserer på (helse, utdanning, kommuner/byer, private
selskaper og humanitær sektor).

Comments

Kryptovaluta

https://medium.com/@btc_alex/what-they-arent-telling-you-about-blockchain-22d3cbc1a80

Comments

Wentworth Resources

M&P truer nå med å skru av gassen fra Mnazi bay. vedlagt ligger link for å lese. (Går ikke ann å kopiere fra artikkelen)

"The natural gas was supplied to Mtwara and Dar es Salaam power generating stations, but the bills are yet to be serviced, The Citizen can report. Dar es Salaam. A natural gas producer has threatened to pull the plug on the Tanzania Electric Power Company .....

http://www.thecitizen.co.tz/News/Tanesco-faces-cut-off-over-Sh53bn-gas-d...

Comments

J****** S****

Dette PPet er identisk med hva de svarte da Orca gikk ut i pressen.
'Contacted for comment, Tanesco acting public relations manager Leila Muhaji said the state firm would not discuss such issues in the media because they had already engaged M&P for negotiations.
“We are disappointed that they have taken such issues to the media while we are still at the negotiating table.

A***** B*****

Bra de endelig setter trykk på Tanesco/TPDC. Ingen betaling - ingen strøm. Dog vil jeg tro det sitter langt inne å skru av krana. Nå får endelig Tanesco inn penger, og da er det viktig å kjenne sin besøkelsestid slik at man prioriteres med hensyn på betaling.

R*** T********

Tror dette var på tide. Jeg vil tro at de har nok erfaring med det politiske systemet til å ikke tråkke i salaten. Faktum er at selskapene investerer masse penger uten å få betalt, noe som ikke er bærekraftig. Staten har jo ikke så mange valg her, enten må de betale, nasjonalisere eller ikke få levert gass.

A***** B*****

Kommentarer fra Katherine basert på mine spørsmål til artikkelen:

Dear Anders

Thank you.

We had seen this and have also discussed it with M&P. Their main point was to express frustration over the delayed payments from TANESCO (not TPDC). We have no intention of stopping gas sales to TPDC (which go to Ubungo II and Kinerezi I power plants).

The wells are continuing to perform well and in-line with expectations. There is no necessary maintenance required – he was trying to make the point that without regular payments we will not be able to carry out necessary maintenance as and when required.

We believe that M&P were mis-quoted in this article and we do try not to comment on media speculation as they often don’t provide an accurate account.

I hope that helps.

All the best

Katherine

Show all comments
A***** B*****

Kommentarer fra Katherine basert på mine spørsmål til artikkelen:

Dear Anders

Thank you.

We had seen this and have also discussed it with M&P. Their main point was to express frustration over the delayed payments from TANESCO (not TPDC). We have no intention of stopping gas sales to TPDC (which go to Ubungo II and Kinerezi I power plants).

The wells are continuing to perform well and in-line with expectations. There is no necessary maintenance required – he was trying to make the point that without regular payments we will not be able to carry out necessary maintenance as and when required.

We believe that M&P were mis-quoted in this article and we do try not to comment on media speculation as they often don’t provide an accurate account.

I hope that helps.

All the best

Katherine

BørsXtra

RENO NORDEN:
Ludvig Lorentzen AS – 8% eier i Opera og tidligere større eier i bl.a. Funcom og Mamut – har kjøpt 2,5% av RenoNorden i perioden 8-14.juni. I tillegg kan mistenkes at kjøp av en post på 1,1% plassert på ABG meglerkonto også tilhører dette selskapet.

PHOTOCURE/TARGOVAX/PCIB:

Radiumhospitalet har solgt 70.000 aksjer i Photocure, 600.000 aksjer i Targovax og 50.000 aksjer i PCI Biotech. Dette utgjorde henholdsvis 7%, 15% og 3% av deres aksjebeholdning i disse selskapene uken før.

FORTSATTE UTTAK FRA STOREBRAND VEKST:

Storebrand Vekst har solgt aksjer i de fleste porteføljebedrifter siden nyheten kom om at forvalter Andres Lorentzen skifter beite. I perioden 8-14.juni solgte fondet igjen «all over» og reduserte spesielt mye av sin relative eierandel i Data Respons, Weifa, Link Mobility, NEL og Thin Film.

WEIFA:
QVT har gjennom sine to fond solgt til sammen 352.000 aksjer og eier nå 1,91 millioner aksjer. De har dermed redusert sin eierandel til 5,2%.

TTS GROUP:

I TTS har Eigil Spetalens Kristianro AS redusert med 270.000 aksjer til 446.000. Paal Myhrvangs First Partners har kjøpt 103.000 og eier nå 926.000 aksjer.

UKEPORTEFØLJE:

DNB tar denne uken inn Bank Norwegian mens Europris forsvinner ut. Sparebank 1 Markets tar inn KongsbergGruppen mens B2 Holding går ut.

OLJEPRIS:

Saudi-Arabias industri- og energiminister Khalid Al-Falih sier i et intervju med den saudiske avisen Asharq al-Awsat at markedet vil rebalanseres i fjerde kvartal og påpeker at markedet fokuserer på lagertall fra USA mens de har mindre oppmerksomhet knyttet til fallende lagertall i OECD og en kraftig reduksjon i flytende lagre.

SWEDBANK ANBEFALER

Swedbank-analytiker Andreas Bertheussen anbefaler kjøp av Data Respons, Scatec Solar og REC Silicon.

CHATKANAL FOR DIN FAVORITT:

…..og husk at din favorittaksje nå har en dedikert chattekanal på xtrainvestor.com. Vår nye modell der man også kan chatte/lese kun om en aksje eller et interesseområde har fått meget god tilbakemelding. Kommentarene i kanalene blir spart slik at du kan se eldre historikk.

Comments

Stig Myrseths blogg

Boligmarkedet i Oslo settes nå på sin alvorligste prøve siden finanskrisen. Hvorvidt det bærer eller brister, vil være avgjørende for både økonomien, renter, kronekursen og viktige næringer.

 

I løpet av noen kalde og våte vårmåneder har temperaturen i Oslo-markedet snudd fra rødglødende til frysepunktet. Mens antallet boliger til salgs på finn.no var nær tiårs lav ved inngangen til året, passerte vi det eleverte finanskrisenivået for noen uker siden.

 

Aldri før har det vært så mange boliger til salgs i Oslo som nå.

 

Doblingen av salgsvolumene i løpet av kort tid har ikke uventet fått boligprisene til å steile. Det store spørsmålet er om vi står foran et dypt fall eller en kortvarig dipp.

 

Svaret kan vanskelig vites med sikkerhet på forhånd. På den positive siden teller at de skjerpede kravene til boliglån i Oslo kan lempes og renten kuttes om nødvendig.

 

På den negative siden er flommen av nybygde boliger som treffer Oslo-markedet de neste to årene. Mange av disse kan være kjøpt av spekulanter som planlegger å selge dem videre. Et annet faremoment er det høye gjeldsnivået til husholdningene.

 

Myk eller hard?

Personlig heller jeg mer mot en myk enn hard landing. En viktig årsak er den lave renten. I Paris står 7,5 prosent av alle leiligheter tomme. En tredjedel av dem har ikke en gang strøm tilkoblet.

 

På tross av over hundre tusen tomme boliger har det ikke blitt noe boligkrakk i Paris. En grunn til dette er at mange i dagens lavrenteklima ikke kjøper bolig fordi de trenger et sted å bo, men fordi de ønsker å parkere penger.

 

Liknende tendenser gjør seg gjeldende i mange storbyer. I stedet for å ha pengene i banken til negativ rente eller kontanter i madrassen, kjøper folk leiligheter. Noen orker ikke en gang å leie dem ut og lar de i stedet stå tomme.

 

Hva om?

Dersom jeg tar feil og det i stedet blir en hardlanding, her definert som et prisfall større enn femten prosent, er det imidlertid fare på ferde. Entreprenører og boligutviklere vil rammes hardt. Mange kan gå konkurs.

 

Banksektoren vil også rammes av tiltakende usikkerhet idet et så stort prisfall vil undergrave pantesikkerheten og øke faren for utlånstap.

 

En stor prisnedgang vil også ha en markant avkjølende effekt på økonomien noe som vil skape behov for en svakere krone. Dette vil komme eksportbedrifter som Hydro, Yara og oppdrettsnæringen til gode.

 

Akkurat nå er juryen ute, men den er snart tilbake. Det blir en interessant sommer i boligmarkedet.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Songa Bulk
 • Skandiabanken
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean

 

Inn: -

Ut: -

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

Havyard Group

Etter kontrakt med Fjord1 på 5 ferger meldt 9/6, er ordreboka til selskapet ca 2,5 mrd. Etter dette er det meldt en intensjonsavtale om bygging av en tråler for et kanadisk selskap uten at pris er satt. Ordresituasjonen på verftet er mao bra for 2018-2019, så gjenstår det å se om kursen følger etter. 

Comments

BørsXtra

INVESTORDAGEN 2017 – TAKEAWAYS:

Jarand Rustad: Skiferselskapene i USA sier de øker capex med 45% - men det ser ut til å bli hele 65%. Riggene borer 50% raskere enn i 2014.

Hvordan bli god aksjeinvestor – Arne Fredly: Ha interesse for aksjer og ikke penger, tradingerfaring gir unik markedsforståelse, finn selv «upppdagede» aksjer – ikke bli solgt aksjer andre vil bli kvitt og husk at utgående telefoner er viktigst, stol på egne analyser og ikke de fra «autoriteter».

Stig Myrseth: Følg innsiderne, særlig på Stockholmsbørsen og Helsinki-børsen

Trond Omdal: Bull på Statoil og tror hans analyse kanskje er i mest pessimistiske laget.

Jan P Sissener: Vær forsiktig med REC, Norwegian, Tesla, Seadrill og Telenor.

Kjøpsanbefalinger under dagen: Storebrand, ABG Sundal Collier (Sissener), Yara, Gentian, Golden Ocean, Jinhui (Myrseth), Statoil (Omdal, Pareto) , Arcus, Schibsted (Preben Rasch-Olsen, Carnegie), TGS (John Olaisen,  ABG),  WWL (Axel Styrman, Nordea) , Grieg Seafood (Lage Bøhren, Carnegie)

DNB ANBEFALER:

Meglersjef Thomas Breivik i DNB anbefaler kjøp av Salmar, Bakkafrost, Marine Harvest, Flex LNG, Axactor og NRC Group, mens investorene anbefales å holde seg unna Fred Olsen Energy, PGS og Schibsted.

KUTTER OLJE:

– Vi har kuttet oljeprisprognosene til 54 dollar fatet i 2017 og 59 dollar fatet i 2018, skriver Nordea Markets oljeanalytiker, Thina Margrethe Saltvedt i en oppdatering. Årsaken er høyere produksjon enn ventet fra amerikanske skiferprodusenter, og et sterkt «comeback» fra både Libya og Nigeria, noe som vil gjøre at Opec får problemer med å nå målene før utgangen av første kvartal 2018. (e24)

Oljeprisen  falt for øvrig nærmere 3% i går ettermiddag etter tall som viste at oljelagrene i USA falt mindre enn ventet i forrige uke og Brent handles nå på drøye 47 dollar fatet.

Comments

Aqualis Offshore

Ser i dagens FA at det planlegges utbygging av 3 nye vindkraftparker utenfor Tyskland, dette vil antakelig gi betydelig med arbeide til #AQUA som har dyktige konsulenter innen området.

Comments

F**** P*******

Veldig som DNM kunde lemper ut i #AQUA til en så lav pris som 3.30. En kar som gir seg og tar tap?

Show all comments
F**** P*******

Veldig som DNM kunde lemper ut i #AQUA til en så lav pris som 3.30. En kar som gir seg og tar tap?

Wentworth Resources

Wentworth Resources

Wentworth has announced this morning that a farm-out at Tembo-1 in Northern Mozambique is underway. P50 gas of 1.7 TCF and oil of 219 mmbbls prospective resources are encouraging as is the fact that payments for Mnazi Bay gas are coming through. A slow burner this one as finances are a bit stretched but I remain a believer for the longer term.

 

http://www.malcysblog.com/

Comments

BørsXtra

AKASTOR:

Akastor varslet i går om sitt fjerde store salg av datterselskap siden august 2005. Salget av KOP Surface Products ga selskapet en regnskapsmessig gevinst på NOK 700 millioner. De har gjort fire salg til veldig gode priser, sier analysesjef Chr. Frederik Lunde i meglerhuset Carnegie. Selv regnet han med en halv milliard kroner for KOP Surface Products, som Akastor solgte for en milliard. Lunde har et verdianslag på Akastor på 30 kroner aksjen, og dermed mer enn det dobbelt av dagens kurs på oppunder 14 kroner. (DN)

BANK:

Siden nyttår har pengemarkedsrenten falt 30 basispunkter, tilsvarende nær 24 prosent. Samtidig har ingen av bankene meldt om rentekutt så langt i år, og de nyter nå godt av renteøkningene i privatmarkedet i fjor høst. – Marginbildet ser nå veldig bra ut for norske banker. Bankene tar selv gevinsten fra Nibor-fallet, sier analytiker Thomas Svendsen i Nordea Markets. – I rapportene for første kvartal fikk nettorentene litt effekt av markedsendringene, men det er i andre kvartal at markedsrentene slår til for fullt da innlånsrentene fikses kvartalsvis, sier analytiker Nils Christian Øyen i SpareBank 1 Markets. (FA)

DNB ANBEFALER:

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets anbefaler kjøp av DNO, BW LPG, Securitas og Vestas Wind. PGS, Fred Olsen og Schibsted anbefales solgt. (FA)

NEL:
Nel melder om en avtale med H2V Product vedrørende  design, bygging og vedlikehold av hydrogenanlegg. I første omgang utgjør avtalen en ramme på NOK 450 millioner som tilsvarer det første planlagte 100 MW hydrogenanlegget i Frankrike, men det kan øke til minimum NOK 3,15 milliarder for ytterligere 6 anlegg. Nel sier i meldingen at dette er det største industrial-scale power-to-gas prosjektet noensinne. Partene antas bli enige om endelig avtale knyttet til leveransetid i andre halvår og Nel må som følge av avtalen investere i økt produksjonskapasitet.

NORWEGIAN AIR:

ABG oppgraderer Norwegian Air fra selg til hold.

SHORTINTERESSE:

Shortinteressen i Grieg Seafood, PGS og BW LPG steg sist uke, mens interessen falt i Yara, Telenor og Norsk Hydro.

GAMING INNOVATION:

I går ettermiddag stilte konsernsjef Robin Reed i Gaming Innovation Group opp i en halvannen time lang live video eksklusivt for oss der han svarte på en rekke spørsmål om bransjen og selskapet. Videoen ligger her  https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/permalink/683771425149877/ og er allerede sett 2500 ganger.

…og om vår nye chatløsning ble det i går uttalt «tror dette blir en kanonsite med de nye selskapschattene».

Comments

African Petroleum

Confusion 

APCL - Africa Intelligence: Partneren er CAIRN!

helt nydelig om dette stemmer! Who is African Petroleum’s mystery partner?

Evicted by Total on its Rufisque Offshore profond permit, African Petroleum has found a partner for Senegal Offshore Sud profond but is being tight lipped over its name.

This week marks the end of the eight-week exclusivity period African Petroleum granted to a "listed oil company" to purchase 70% of its Senegal Offshore Sud profond permit as well as blocks A1 and A4 in the Gambia.

According to information gathered by Africa Energy Intelligence in Dakar, this mysterious partner is none other than Cairn Energy. Cairn already operates Sangomar Deep, Sangomar Offshore and Rufisque offshore, which abut African Petroleum’s permit. When contacted, neither African Petroleum nor Cairn would confirm our information.

Cairn is experienced in deep offshore projects, making it a sure bet for African Petroleum. The group has drilled at depths of 1,300m off the coast of Sri Lanka, as well as no less than nine wells in Senegalese offshore on its Sangomar Deep permit. The exact volume of the substantial reserves revealed by these drills will be presented to the company’s shareholders in August.

The two oil companies first struck up talks in April and are considering an ambitious work programme. Due to a lack of funds and experience, the junior founded by Romanian businessman Frank Timis has not been able to get underway with work on its Senegal Offshore Sud profond block. The arrangement with Cairn is for the British oil firm to finance two wells to the tune of $35 million each, and with the possibility of two more down the track for the same amount.

As it stands, only these talks are exclusive: no firm agreement has been yet signed between Cairn and African Petroleum.

Global makro

"What is clear is that if the traditional 3-6 month lag between credit inflection points, i.e. impulse, and economic growth is maintained, the global economy is set for a dramatic collapse some time in the second half."

http://www.zerohedge.com/news/2017-06-12/ubs-has-some-very-bad-news-glob...

 

 

Comments

Kezzler AS

Comments

Wentworth Resources

Iflg. Global Arbitration Review krever Symbonian Power Tanesco for US$ 561 mill.

http://allafrica.com/stories/201706080151.html

http://www.thecitizen.co.tz/News/What-next-after-Ewura-boss--removal-/18...

Et tilbakeblikk på tidligere skandaler i Tanesco som har ridd Tanzanias statseide selskap som en mare. http://www.thecitizen.co.tz/News/Richmond--Lowassa-and-the-race-to-Ikulu...

http://allafrica.com/stories/201609210067.html

Comments

Subscribe to our newsletter