Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hey, we noticed you are not logged in. LOGIN or SIGN UP now for free access.

You are not subcribed to any group. Please visit Groups list.

Aksjesparekonto (ASK)

#ASK Gode nyheter for alle privat personer med belåning. Pareto Securities tilbyr belåning med sikkerhet i aksjer og fond på Aksjesparekonto. http://www.paretosec.no/aksjehandel-paa-nett/ver..

Comments

R**** H***

Jepp, De opplyste det i informasjonen sin! Fint det!

R**** H***

Både intradagkreditt samt vanlig belåning basert på porteføljeverdi etter denne listen: http://www.paretosec.no/Files/Images/Presentasjon/belaningsgrader_juni_2...

Show all comments
R**** H***

Både intradagkreditt samt vanlig belåning basert på porteføljeverdi etter denne listen: http://www.paretosec.no/Files/Images/Presentasjon/belaningsgrader_juni_2...

BørsXtra

Pareto kutter i sine oljeprisestimater fremover. Nye Brent estimater per fat er for 2017 USD 53 (60), for 2018 USD 60 (70), for 2019 USD 65 (72.5) og for 2020 USD 70 (USD 75).

Pareto kutter kursmålet i Statoil til NOK 185 (200) – opprettholder kjøp. De kutter videre kursmålet i DNO til NOK 12 (14) – beholder kjøp. Kursmålet i Aker BP kuttes til NOK 160 (180) – gjentar kjøp.

De seks sentralbankene som har igangsatt kvantitative lettelser via kjøp av obligasjoner (USA, UK, Eurosonen, Japan, Sveits, Sverige) eier nå i gjennomsnitt 20% av det egne landets gjeld. De eier tilganger for mer enn 15 billioner USD hvorav 9 billioner er statsobligasjoner. I gjennomsnitt er disse sentralbankenes balanser 4 ganger større enn før finanskrisen. Federal reserves balanse består til over 50% av statsobligasjoner og ytterligere 40% består av obligasjonslånet med boliglånsdekning garantert av statsenheter som Freddie Mac og Fannie May. (Financial Times)

Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie anbefaler kjøp av Subsea 7, Kværner, Akastor og BW Offshore. (FA)

Som nevnt i gårsdagens BørsXtra er nykomlingen Anygame.chat med domener som bl.a. www.liverpool.chat, www.manchesterutd.chat, www.chelsea.chat, www.barcelona.chat bygget på rammeverket til XI’s egenutviklede plattform. I går var det over 500 kommentarer i den dedikerte kampkanalen mellom Hoffenheim og Liverpool. 

Comments

NAS Norwegian Air Shuttle

14. august 2017
Oslo (TDN Finans): Carnegie oppgraderer sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle til kjøp fra hold. Kursmålet høynes til 275 kroner fra tidligere 225 kroner, melder Bloomberg News mandag.

ØT, finans@tdn.no

Comments

Stig Myrseths blogg

Trump og Kim Jong-un truer hverandre med atomkrig og gjensidig utslettelse. Dette har utløst et globalt børsfall, mens gullprisen stiger. Hva bør investorer foreta seg?

 

Hundedagene er her. Ifølge folketroen blir hunder lett ville og gale i denne perioden, mens vepsen blir ekstra hissig. Videre har ting lett for å «gå på tverke».

 

Ifølge en artikkel i Washington Post for noen dager siden har Nord-Korea lyktes med å miniatyrisere atomstridshodene slik at de kan plasseres på raketter. Videre kan landet ha opptil 60 atombomber. Dette er visstnok konklusjonen i en hemmeligstemplet rapport utarbeidet av etterretningen.

 

En av USAs ledende atomeksperter, Sigfried Hecker som arbeider ved Los Alamos National Laboratory, tror at CIA tar feil og at Nord-Korea neppe har mer enn 20-25 atombomber.

 

Uansett om fasiten er 20 eller 60, er antallet kjernevåpen stort nok til å gi grunn til bekymring. Selv om bare ett av dem skulle slippe gjennom rakettforsvaret og nå en metropol som Tokyo eller Seoul, vil den økonomiske kostnaden bli astronomisk. Et børskrakk og en global resesjon vil da være uunngåelig.

 

Det er vanskelig å spå utfallet av krisen med sikkerhet, spesielt med to såpass uforutsigbare, lett krenkbare og narsissistiske statsoverhoder i USA og Nord-Korea. Her er mine refleksjoner.

 

Kjernen i konflikten

Den grunnleggende årsaken til konflikten er at USA ønsker seg regimeskifte, mens Nord-Korea ønsker å sikre regimets eksistens gjennom en fredsavtale samt kjernefysisk avskrekking. Kim Jong-un gjør alt han kan for å unngå samme endelikt som Muammar Gaddafi og Saddam Hussein.

 

Den nyvalgte regjeringen i Sør-Korea vil ha forhandlinger og diplomati, noe som ikke er overraskende gitt at de står først i skuddlinjen. Kina støttet nylig nye FN-sanksjoner. Det vil gjøre det vanskeligere for USA å ty til militærmakt.

 

Det mest sannsynlige utfallet er at man kommer frem til en diplomatisk løsning som reduserer spenningene, litt som den såkalte détente fra 1969 til 1979 under den kalde krigen. Nord-Korea vil imidlertid aldri gi fra seg atomvåpnene.

 

Gavepakke

Den største trusselen utgjøres paradoksalt nok ikke av Kim Jong-un, men Trump som presses av en eskalerende etterforskning og dalende popularitet. For han er Korea-krisen en gave fra himmelen.

 

Ingenting er bedre enn en utenrikspolitisk krise for å ta oppmerksomheten vekk fra innenrikspolitiske problemer.

 

Trump kan være tjent med å helle bensin på bålet og holde spenningen høy slik at amerikanerne samler seg rundt flagget og bak lederen sin. Familiekrangler stilner fort når en sulten bjørn klorer på døra og vil inn.

 

Personlig heller jeg mot at nedturen forårsaket av Korea-krisen vil være kortlivet og at den utgjør en kjøpsmulighet. Årsaken er at Nord-Korea allerede har kommet så langt i atomprogrammet at landet har en troverdig avskrekkingskapasitet.

 

Trump og Kim Jong-un kan true hverandre og vifte med revolveren, men realiteten er at det ikke finnes noen akseptable og realistiske militære alternativer. Det er de begge klar over innerst inne.

 

Fremførbart underskudd frister

Noreco har hatt en eventyrlig kursutvikling, men festen er ikke nødvendigvis over. Dagens aksjekurs reflekterer kun seieren i rettssaken mot forsikringsselskapene om oppgjøret relatert til feil og skader på Siri-plattformen.

 

Fremover ser jeg to andre kurstriggere. Den ene er at selskapet gjennomfører transaksjoner som gjør det mulig å utnytte de store fremførbare underskuddene på britisk og dansk sokkel. Disse kan fort være verd like mye som hele dagens børsverdi.

 

En annen og mer spekulativ trigger er at Noreco har anlagt en ny sak hvor det kreves dekning for skader påført som en følge av rettssaken og den forsinkede utbetalingen av forsikringsoppgjøret. Det antydes beløp i størrelsesorden fire milliarder kroner.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard
 • Noreco

 

Inn: Noreco

Ut: Norwegian

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller

Comments

ODL - Odfjell Drilling

On 10 August 2017, Odfjell Drilling signed a contract with Aker BP
ASA for Deepsea Stavanger (6th generation semi-submersible) for a
period of approximately 9 months with commencement in February 2018
and completion around October 2018.

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=432395

Comments

REC Silicon

Silprisene steg på nytt denne uken 1,37%

Comments

R**** H***

Så fint for #REC

R**** H***

Kom fint den. Tok 35K til... ;-)

Show all comments
R**** H***

Kom fint den. Tok 35K til... ;-)

Stig Myrseths blogg

Med elendige renter, høye eiendomspriser og børser inne i sitt åttende oppgangsår er det neimen ikke lett å vite hvor man skal plassere pengene sine. Fremvoksende markeder kan være løsningen.

 

Det finnes to teorier akkurat nå. Den ene er at vi har en boble i alt. Både statsobligasjoner, aksjer og eiendom er farlig overpriset, og penger i banken er det eneste som gjelder.

 

Mange investorer sitter for tiden med eleverte kontantbeholdninger i påvente av en kjøpsmulighet etter et krakk. I mellomtiden spises kapitalen sakte men sikkert opp av inflasjon.

 

Den andre teorien er at det har skjedd et strukturelt skift oppover i prisingen av alle aktivaklasser etter årtusenskiftet. I så fall finnes det fortsatt gode muligheter.

 

Trolig strukturelt skift

Hvilke av disse teoriene som stemmer, kan vanskelig vites med sikkerhet. Personlig heller jeg mest mot den sistnevnte.

 

Dette tiåret har vært kjennetegnet av lav men stabil økonomisk vekst, lav men stabil inflasjon og eksepsjonelt lave renter. Stabiliteten i makrodataene har muliggjort reduserte risikopremier. Dette sammen med minimerte risikofrie renter har økt nåverdien av fremtidige kontantstrømmer dramatisk.

 

Inntil dette bakteppet endres vesentlig, tipper jeg at alle aktivaklasser vil svinge rundt et permanent høyere prisingsnivå.

 

En dag vil nok volatiliteten i BNP-veksten vende tilbake og renter og inflasjon skyte i været, men akkurat nå synes det forhastet å forskuttere slike sorger. Makroklimaet og rentebildet vil neppe endre seg vesentlig det nærmeste året.

 

Fremvoksende markeder

Så hvor kan man investere? Min favoritt-aktivaklasse er for tiden fremvoksende markeder. Rabatten mot vestlige børser er historisk høy, og dette gir et solid opphentingspotensial.

 

Her kan nevnes at mens MSCI verdensindeks handles til en forward P/E på 16,6 og pris/bok på 2,3, er de tilsvarende tallene for MSCI Emerging Markets Index 12,7 og 1,7.

 

Husk ellers at fremvoksende markeder ikke er noen homogen gruppe. Alle land må vurderes separat. Det er spesielt viktig å være på utkikk etter tegn til valuta- og gjeldskriser. Sådanne kan påføre smertefulle tap.

 

Kina og Tyrkia peker seg i så måte ut som farlige grunnet gjeldsfesten det siste tiåret. Her ville jeg ikke satset noe.

 

India bra, men dyrt

India er derimot en suksesshistorie. Makrobildet er robust, men med en forward P/E på 18,6 på Mumbai-børsen er prisingen i stiveste laget.

 

Når det gjelder vår korrupte venn i øst, Russland, er makrobildet i ferd med å lysne. Faren for en gjelds- og valutakrise er over, og økonomien viser tegn til opphenting.

 

Problemene på mikronivå som svak corporate governance er fortsatt formidable. Med en forward P/E på 5,6 og pris/bok på 0,8 samt utsikter til en stigende oljepris i årene fremover er imidlertid Moskva-børsen billig nok til å forsvare en kjøpsanbefaling.

 

Husk at man som investor primært skal være redd for dårlige priser, ikke dårlige selskaper.

 

Attraktivt polsk lokomotiv

Den andre store børsen i Øst-Europa, Warszawa-børsen, frister også. Makroforholdene er sunne med lav gjeld, en stabil valuta og fraværende ubalanser.

 

Det politiske klimaet er dog fiendtlig idet landet styres av en høyrepopulistisk regjering. Jeg heller imidlertid mot at disse problemene er forbigående. Regjeringer kommer og går, i alle fall i demokratier.

 

Med en pris/bok-faktor på 1,37 mot et langsiktig snitt på 1,57 og en forward P/E på 12,1 er polske aksjer priset 10-15 prosent under historisk snitt i en verden hvor det meste handles langt over normalnivåer.

 

Med et solid oppsving i inntjeningen underveis og utsikter til en innsnevring av rabatten mot Vest-Europa kan polske aksjer fort gi en avkastning på 50 prosent eller mer de neste tre årene.

 

En fallhøyde som begrenses av god prisingsstøtte og en lav andel høybeta, dypsykliske næringer som råvareprodusenter underbygger det positive bildet.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard
 • Norwegian

 

Inn: -

Ut: -

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

Stig Myrseths blogg

Det globale salget av hybrider og elbiler økte med 45 prosent i fjor, og den positive trenden ser ut til å fortsette. Konsekvensene kan bli betydelige for mange råvarer og næringer.

 

Juli har vært en begivenhetsrik måned for bilindustrien. Både Frankrike og Storbritannia har annonsert forbud mot salg av fossilbiler fra 2040.

 

Videre har den første massemarkedsbilen til Tesla, Model 3, rullet av samlebåndet. Som om ikke dette var nok, har Volvo varslet at alle deres biler vil ha elektrisk motor fra 2019.

 

Den mest interessante utviklingen finner sted i Kina. Du trodde kanskje at elbiler er et luksusgode som bare rike land har råd til?

 

Tar Kina ledelsen?

Kina stod for 44 prosent av det globale salget av elbiler og hybrider i fjor, og landet er i ferd med å ta ledelsen i bransjen. Myndighetene satser tungt på elbiler, både gjennom subsidier, produksjonskrav og økende restriksjoner på bruken av fossilbiler.

 

Hvem gidder å kjøpe fossilbil om du ikke kan bruke den på dager med høy luftforurensning?

 

Det er ikke bare kineserne som tar grep for å bekjempe lokal forurensning. Flere europeiske storbyer vurderer restriksjoner eller totalforbud mot dieselbiler.

 

Mot kostnadsparitet

Selv om politisk støtte betyr mye, er økonomi og teknologi den viktigste suksessfaktoren på lang sikt. Den gode nyheten er at utviklingen her går raskere enn ventet.

 

Større og mer effektive batterier har løst rekkeviddeproblemet, mens utbyggingen av ladestasjoner skyter fart. Videre er prisgapet mot fossilbiler raskt krympende drevet av fallende batterikostnader.

 

0,9 prosent av alle biler solgt globalt i fjor var helt eller delvis elektriske. Det tilsvarende tallet i Kina og Europa er 1,4 prosent, mens USA og Japan henger etter med henholdsvis 0,9 og 0,5 prosent. Norge stiller i en særklasse med 30 prosent.

 

Andelen elbiler av det globale salget ventes å øke til seks prosent i 2025. Selv om dette representerer en seksdobling, vil den negative effekten på den globale oljeetterspørselen være under en halv million fat per dag.

 

Langsiktig usikkerhet

Sagt på en annen måte er det liten fare for at elbilrevolusjonen vil føre til etterspørselssvikt etter råolje på kort til mellomlang sikt. Etter 2025 blir imidlertid prognosene mer usikre.

 

Betyr dette at norsk oljeindustri kan puste lettet ut? Ikke nødvendigvis. Fra du starter leteboring i Barentshavet til produksjonen begynner, tar det gjerne ti år. Å få tilbakebetalt investeringen, krever fort ti nye år.

 

Det er lett å tenke seg at oljeselskaper vil kvie seg for å vedta kostbare utbygginger med lang tilbakebetalingstid dersom de frykter at markedet for råolje vil kollapse en gang på 2020-tallet. Da er det tryggere å satse på skiferolje hvor payback-tiden måles i måneder og ikke tiår.

 

En annen risikofaktor er hvordan sjeiker med lavkost-olje i bakken for hundre års produksjon vil respondere. Kanskje de vil pumpe på før kundene blir borte?

 

Litium og nikkel

For litium og nikkel er effektene av elbilrevolusjonen langt større og mer umiddelbare. Forbruket av litium vil vokse eksponentielt i årene fremover, men prisen skal likevel ned ettersom dagens høye spotpriser er langt over marginal produksjonskostnad. Langsiktig likevektspris er trolig nærmere 6-7 dollar per kilo, mens spotprisen er på det tredobbelte.

 

Nikkelprisen ligger for tiden nede for telling og er godt under marginal produksjonskostnad. Innen 2025 kan imidlertid etterspørselen etter høykvalitetsnikkel til batteriproduksjon vokse til 15 prosent av verdensproduksjonen fra et par prosent i dag. Innen 2035 kan tallet ha økt videre til 70 prosent.

 

Elbil-revolusjonen kan gi en 20-årig supersykel i nikkel. Da blir aksjer som Norilsk Nickel langsiktige vinnere.

 

Dollarvinner

Mens 60 prosent av driftskostnadene er i dollar, er under ti prosent av inntektene i Norwegian det. Det kraftige dollarfallet i sommer kan gi positive resultatoverraskelser fremover, og det sikrer aksjen en plass i Dovre-porteføljen.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard
 • Norwegian

 

Inn: Norwegian

Ut: Songa Bulk

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

Petroleum Geo-Services - PGS

Oslo (TDN Finans): Petroleum Geo-Services (PGS) starter en ny 3D-multiklientundersøkelse i Potiguar-bassenget offshore Brasil i august.
Det melder bransjeavisen Upstream fredag.
Ifølge en kilde med kjennskap til saken, skal innhentingen foregå over minst 130 dager.
«Ramform Tethys» vil benyttes til arbeidet, støttet av supplyskipene «Thor Modi» og «Deep Sea».
Ifølge Upstream planlegger Brasils 
oljemyndighet, ANP, å tilby blokker i Patiguar-bassenget i den 15. konsesjonsrunden offshore, som planlegges til mai 2018.

Comments

Warren Buffet gruppe

Noen som vet om det finnes en oversikt over ROIC for oslo børs? Jeg har funnet P/E på e24 sin kursliste, men finner ikke ROIC.

Comments

E**** M***

Jeg har laget en liste basert på Joel Greenblatt's magic formula (beskrevet i "The Little Book That Still Beats the Market") for OSEBX som er tilgjengelig her - og viser top 10: https://gist.github.com/emoen/139e493f939701ea8760123be05bc568. Programmet er tilgjengelig her: https://github.com/emoen/portfolioManager/blob/master/greenblattMagicFor...

Dataene er basert på Yahoo Finance.

E**** M***

Har gjort noen endringer i listen - basert på at PE er over 5 og return on capital over 25%: https://gist.github.com/emoen/6188add8459c846b7f0259265e3affe6

Show all comments
E**** M***

Har gjort noen endringer i listen - basert på at PE er over 5 og return on capital over 25%: https://gist.github.com/emoen/6188add8459c846b7f0259265e3affe6

Stig Myrseths blogg

Norsk økonomi har hatt en eventyrlig utvikling siden årtusenskiftet, spesielt sammenlignet med våre naboland. Eventyret er nå inne i siste akt, og enden blir neppe god.

 

Etter sekelskiftet dro Norge nytte av en fantastisk bedring i bytteforholdet noe som gjorde oss alle rikere. Mens verdien av eksportvarer som olje og gass økte kraftig, falt prisen på importerte klær, elektronikk og så videre.

 

Første trinn i raketten, råvarerallyet, tok norsk økonomi til nye høyder frem mot finanskrisen. Finanskrisen ble en kortvarig affære for oss, ettersom andre trinn fyrte opp nesten umiddelbart etter at første trinn var utbrent.

 

Drivstoffet i det andre trinnet var kraftig rentefall, sterk innvandring og finanspolitiske stimulanser. Å kjøpe eiendom med lånte penger ble en sikker vinneroppskrift.

 

Da oljeprisen knakk i 2014, var rentevåpenet brukt opp, og norsk økonomi kunne fort styrtet mot bakken om ikke raketten hadde hatt en tredje trinn.

 

I det tredje trinnet slo den finanspolitiske turboen inn for fullt samtidig som minimerte renter fortsatte å fyre opp under boligmarkedet og låneetterspørselen.

 

Største siden Vikingtiden

I sum har denne tretrinnsraketten gitt den største og lengste festen siden Vikingtiden. Raketten er fortsatt stigende drevet av vedvarende opplåning i husholdningene, høy boligbygging og sterke internasjonale konjunkturer.

 

Det korte bildet for norsk økonomi er rimelig lyst. Kredittinnstramninger har riktignok gitt et tilbakeslag i boligprisene i Oslo, men samtidig sørger bedre tider i våre naboland for solide medvinder.

 

Det høyt prisede norske boligmarkedet og en sterkt forgjeldet husholdningssektor er elefanten i rommet. Gjeldsgraden kan umulig stige til evig tid, og boligprisene kan heller ikke løpe fra lønnsveksten i det lange løp.

 

Når verden rammes av den neste krisen, er det lett å forestille seg at vår ultralange fest ender med forferdelse. Oppvasken kan bli lang, tung og kostbar.

 

Bolig- og gjeldsdynamikken kan fort gå i revers. Begynner husholdningene å prioritere gjeldsnedbetaling fremfor opplåning, vil det skape et sterkt press nedover i konjunkturene på et tidspunkt da ammunisjonen i stor grad er brukt opp i penge- og finanspolitikken. Raketten har ikke noe fjerde trinn.

 

Stabilitetsparadokset

Det er mulig det går bra, men historien viser dessverre at oddsene for at sterkt utagerende gjeldsfester som den norske ender godt, er heller dårlige.

 

Troen på at det alltid vil gå bra, har gitt høy lånevillighet og ført til en kraftig økning i gjeldsgraden til husholdningene. Dette har i neste omgang gitt økt sårbarhet noe som bereder grunnen for fremtidig ustabilitet.

 

Det er dette paradokset som økonomen Hyman Minsky oppdaget. Stabilitet avler ustabilitet i alle sosioøkonomiske markeder, mens ustabilitet gir motstandskraft mot negative sjokk. Krigen mot finansielle og økonomiske kriser kan med andre ord aldri vinnes.

 

The Big Short

Storparten av selskapene på Oslo Børs er i liten grad eksponert mot norske konjunkturer. Unntaket er bank-, eiendoms- og entreprenørsektoren.

 

Trolig kan festen i disse bransjene fortsette litt til, ettersom lånetørsten neppe er slukket ennå. Når husholdningene bestemmer seg for eller tvinges til å nedbetale gjeld, vil imidlertid varsellampene tennes for disse næringene samt boligmarkedet.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Songa Bulk
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard

 

Inn: -

Ut: -

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

Nordic Semiconductors

Ønsker innspill kommentarer på synspunkter og hvor denne kursen går i løpet av 2017. Personlig er jeg tungt investert i NOD og fulgt selskapet en årrekke. Veldig gledelig det som skjer med selskapet nå om dagen, noen andre "nods" her? 

Comments

Aksjesparekonto (ASK)

Pareto og helt sikkert andre meglerhus vil her legge opp informasjon om aksjesparekonto.

 

Aksjesparekonto (ASK) - slik virker den

 • Du kan plassere både aksjer og fond på kontoen. Som en overgangsordning vil det i en begrenset periode (foreløpig ut 2017) være mulig å overføre eksisterende beholdning av aksjer og fond inn til kontoen uten at dette utløser gevinst-beskatning. Du kan dermed samle alle dine aksjer og fond på Aksjesparekonto hos Pareto.*
 • Gevinster fra kjøp og salg av aksjer og fond på en ASK vil ikke bli beskattet underveis, men kun når man tar gevinstene ut fra kontoen. Fradrag for tap vil likeledes bli motregnet mot gevinster innenfor kontoen.
 • Du oppnår skattemessig skjermingsfradrag på det innskutte beløp**. 
 • Kapital du plasserer inn på kontoen kan tas ut igjen (med tillegg for skjermingsfradrag) uten å utløse skatt. Først når alle innskutte penger er tatt ut vil eventuelle ytterligere uttak komme til beskatning.
 • Ordningen gjelder kun for aksjer og aksjefond. Fond må ha en aksjeandel på minst 80% for å omfattes av ordningen. Det betyr at kombinasjonsfond, rentefond, obligasjoner og liknende rentepapirer må holdes utenfor.
 • Du kan enkelt overføre hele eller deler av innholdet på en ASK fra en tilbyder til en annen.
 • Det blir mulig å ha ASK hos flere tilbydere, men kun en konto hos hver enkelt tilbyder.
 • Kun aksjer,  ETF'er og fond registrert i EØS-området vil bli mulig å ha på kontoen.
 • Utbytte for aksjer eller fond du har liggende på kontoen vil bli beskattet årlig.
 • Du kan plassere kontanter på kontoen, men du vil ikke kunne få rente på disse.

http://www.paretosec.no/aksjehandel-paa-nett/verdipapirhandel/aksjespare...

Comments

J*** N*****

Hvordan blir skatterapporteringen fra en ASK konto ? A la investeringskonto / Zero konto ? Vil det være mulig for AS å opprette en ASK konto ? ( hovedsakelig av interesse for å lette skattemeldingen, om svar på første spørsmål er positivt )

Show all comments
J*** N*****

Hvordan blir skatterapporteringen fra en ASK konto ? A la investeringskonto / Zero konto ? Vil det være mulig for AS å opprette en ASK konto ? ( hovedsakelig av interesse for å lette skattemeldingen, om svar på første spørsmål er positivt )

Aksjesparekonto (ASK)

Du kan allerede nå opprette Aksjesparekonto (ASK) hos Pareto Securities og være klar til lanseringen 1. september 2017.

Som privatkunde trenger du kun å signere en tilleggsavtale (Kundeavtale – aksjesparekonto). Dette gjør du etter at du har logget inn på din Pareto konto med brukernavn og passord. Avtalen finner du på forsiden etter at du har logget inn. Du godkjenner deretter kundeavtalen før du sender den inn til oss. Vi vil deretter opprette din ASK og sende deg en bekreftelse.

Dersom du  er foretakskunde men ønsker en ASK må du opprette et privat kundeforhold. Vennligst registrer deg med BankID på reg.paretosec.com. Når din privatkonto er opprettet kan du logge inn på www.paretosec.no og signere tilleggsavtalen for ASK som du finner på forsiden.

Er ikke du kunde  - Det eneste du trenger å gjøre er å etablere kundeforhold  hos Pareto Securitites med BankID her. Når kundeforholdet er etablert vil du enkelt kunne opprette Aksjesparekonto.

Comments

ARCHER

Comments

Stig Myrseths blogg

Sydenferien svir ekstra godt i pungen i år. Vår hjemlige valuta har aldri vært så svak mot euroen på denne tiden av året. Hva skyldes formsvikten?

 

Norske kroner sliter med populariteten. Utenlandske banker har vært storselgere de siste månedene, noe som har gitt kraftig press nedover i kursen.

 

Vi må halvannet år tilbake da oljeprisen vaket rundt 30 for å finne en like svak krone mot euro. Hvorfor handles vår kjære valuta på krisenivåer på tross av at oljeprisen er 50 prosent høyere?

 

En viktig grunn er bekymringer rundt boligmarkedet og det høye gjeldsnivået i husholdningene. Boligprisene faller markert i Oslo, og tror du på et fullblods krakk, er short-posisjoner i kroner en av de beste måtene å uttrykke et slikt syn på.

 

Gode nyheter fra eurosonen

En annen drivkraft er økt tiltro til eurosonen. Valgseieren til Macron har ført til en ny giv i integrasjonsprosessen. Tyskland og Frankrike diskuterer nå endringer i EU-traktaten som skal gjøre eurosonen sterkere og mer sammensveiset.

 

Videre er konjunkturoppsvinget overraskende robust, og dette har ført til økt kjøpsinteresse for eurosone-aksjer med en styrket valuta som resultat.

 

Den underliggende eurostyrken gjenspeiles ved at kronen er rekordsvak mot euro samtidig som den nærmer seg årsbeste mot dollar.

 

Bolig og olje

Hvilke sprell kan vi vente oss fremover? Svaret avhenger primært av boligmarkedet og oljeprisen.

 

Nivåer på 40-tallet for Brent-olje er neppe bærekraftig over tid. Vedtar OPEC et nytt kutt for å utlikne den økte produksjonen til Libya og Nigeria, vil oljeprisen raskt gjenvinne det tapte. Uten nye tiltak vil innhentingen ta lengre tid ettersom veksten i den amerikanske skiferproduksjonen da må strupes på den harde måten gjennom lave priser.

 

Stiger oljeprisen, skal kronen opp så fremt bunnen ikke ramler ut av boligmarkedet.

 

Selv om rekordhøy byggeaktivitet er et varsku, er det viktig å huske på at produksjonen av nye boliger til enhver tid er liten sett i forhold til den samlede beholdningen av eksisterende boliger. Å bygge boligmarkedet i hjel er ikke gjort over natten.

 

Den viktigst faktoren i eiendomsmarkedet på kort til mellomlang sikt har alltid vært psykologi, og den tipper jeg fortsatt vil være understøttende. Så lenge renten er lav, vil Ola Nordmanns forkjærlighet for mørtel og stein neppe gi seg med det første.

 

Dollarmotvind

Hva betyr valutabevegelsene for Oslo Børs? Den sterke euroen er godt nytt for oppdrettsnæringen. Det samme kan sies om et knippe andre bedrifter som Kongsberg Automotive, Norske Skog og B2 Holding.

 

Dollaren er imidlertid den klart viktigste valutaen, og denne beveger seg for tiden i gal retning. Dette skaper motvinder for råvareprodusenter, oljeservice og shipping.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Songa Bulk
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard

 

Inn: -

Ut: -

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

African Diamond AB

Vedlagt den sist oppdatert presentasjonen på Harts River.

På fredag fikk vi endelig bekreftet at søknaden på lisensen "Uitenhage Por 3" ble akseptert mottatt som fullstendig, noe som iht all praksis betyr at den også vil bli endelig innvilget (se tabell 5 under "Legal Status Present Project).

Statusen er dermed nå er endret fra; "Existing Prospecting Right is being cancelled and new Application for Prospecting Right will be lodged immediately after old Right has been cancelled", til "A new Application for a Prospecting Right has been accepted by the DMR and is being processed".

Det betyr, i klartekst, at søknaden vil bli innvilget, men at DMR nå har bedt oss om sende inn dokumentasjon på en del formelle forhold før vi får den endelige prospekteringstillatelsen også for denne lisensen. 

Gamabot Por 3 har allerede fått innvilget den endelige prospekteringstillatelsen (se samme tabell);"Application for an extension of the existing Prospecting Right has been granted by the DMR", og det er på denne nesten 10 ganger større lisensen som vi innen kort tid starter diamond miningen.

Dersom noen ønsker å bli med på det siste konvertible lånet er det bare å ta kontakt på mail eller mobil, eventuelt på PM. Vi holder tilbudet åpent til produksjonen starter og vi er cash positive.

Mail: erlend@henriksen.as 

Mobil: 92018950

Comments

K********* L*******

Hva skjer med Adiam ? Jeg antar at det er nærmere 5000 aksjonærer i selskapet som lurer på hva som foregår. På hjemmesidene er det "aldri" noen oppdateringer, på stocktalk skjer det ingenting med unntak av at nært involverte fremstår som lite tillitsbyggende , Ho ingenting, her på xtrainvestor er det skjelden noe. Med mindre det er snakk om konvertible lån er det helt tyst. Jeg setter stor pris på arbeidet som er nedlagt for å redde gamle potensielle verdier, men savner sårt en oppdatering på hvordan ståa faktisk er. Jeg spytter gjerne inn flere kroner enn jeg allerede har gjort, om jeg blir overbevist om at dette er noe å satse på og ikke noe som burde bare gå i glemmeboken. Mvh Frustert aksjonær som venter i spenning.

E*** H*********

Enig med Kurt-Magne; hva skjer med Adiam?

Full forståelse for at det er stille hvis det ikke er noe å melde, men noe må da skje der nede?

14. jan 2016 kom følgende: "En børsnotering i Norge i løpet av året er også høyst sannsynlig."
6. jan 2017: ".. slik at veien er åpen for børsnotering av #ADIAM så snart produksjonen er cash positiv. Muligens allerede før sommeren 2017"
Her bør det komme en oppdatering, eller må vi vente til januar 2018?

H***** L*******

Ser Erlend har gitt en kommentar angående status i chatten (Adiam). Prosesser tar lang tid i blant annet Sør Afrika. Det skal komme en mer omfattende oppdatering når de siste brikkene faller på plass (forhåpentligvis). Er selv aksjonær. Er det en som er i stand til å få orden på dette så må det være Erlend. Imellomtiden så gjelder det å være tålmodig.

Show all comments
H***** L*******

Ser Erlend har gitt en kommentar angående status i chatten (Adiam). Prosesser tar lang tid i blant annet Sør Afrika. Det skal komme en mer omfattende oppdatering når de siste brikkene faller på plass (forhåpentligvis). Er selv aksjonær. Er det en som er i stand til å få orden på dette så må det være Erlend. Imellomtiden så gjelder det å være tålmodig.

Stig Myrseths blogg

It is summer! 10 summer questions.

1. . Hvem håper du blir statsminister etter 11. september, og hvem tror du det blir?

Sannsynligheten for at Erna Solberg gjenvelges, er undervurdert. I et Norge med mer eller mindre åpne grenser er den norske velferdsmodellen under press.
Innvandrere er i snitt mye dyrere for statskassen enn nordmenn, og dette vil over tid undergrave støtten til dyre velferdsordninger blant hardt arbeidende og hardt beskattede norske familier.
Jeg tror imidlertid ikke forskjellen er veldig stor om Arbeiderpartiet vinner. Politikerne følger velgermassen og ikke omvendt.
Akkurat nå blåser vindene mot høyre i land med mye byråkrati og stor og dyr velferdsstat som Norge og Frankrike. Politikere som ikke får dette med seg, vil snart måtte finne seg nytt yrke.

2. Stadig flere får eiendomsskatt på bolig, hytte eller næringsbygg. Plager det deg?

Nei. Skatt er alltid et offer for den som rammes av det. På den annen side er det lite som tilsier at eiendom er overbeskattet i Norge, snarere tvert imot.

3. Regjeringen har sluppet vannscooterne fri, men kommunene kan fortsatt begrense vannscooterkjøringen. Er det greit for deg?

Ja, la lokaldemokratiet få bestemme, spesielt siden problemene forårsaket av vannscooter-kjøring er lokale av natur.

4. Har boligprisene nådd toppen for denne gang?

Ja, det kan virke slik. Det bygges betydelig mer enn det demografiske behovet tilsier. Den høye nybyggingen vil før eller siden presse prisene ned, og jeg heller mot før enn siden.

5. Går renten opp eller ned i 2018?

Jeg sover ikke dårlig om natten på grunn av styringsrenten. Norges Bank kommer neppe til å endre den nevneverdig i 2018.
Der hvor rentesjokket kan komme, er i obligasjonsmarkedet. Tiårige statsrenter er altfor lave i hele Vesten. Det er godt mulig at kroniske spareoverskudd vil holde obligasjonsrentene kunstig lave til solen slokner.
Det kan imidlertid også tenkes at det plutselig smeller med tilhørende negative konsekvenser for aksjer og næringseiendom.

6. Har du kjøpt elbil – i så fall hvilket merke - eller vurderer du å kjøpe en?

Jeg har utvandret til Litauen, og der er det dårlig med både subsidier og ladestasjoner. Så da ble det bensinbil i stedet.
Jeg håper imidlertid at den neste bilen blir en selvkjørende el-bil. Jeg er overbevist om at fossilbiler synger på siste verset.
Stadig billigere solenergi, batterier og datakraft vil lede til en transportrevolusjon på 2020-tallet. Det vil være bra for både planeten, lokalmiljøet og produktiviteten. Tenk deg å kunne sitte i bilen og lese avisen over morgenkaffen mens bilen kjører deg til jobb?

7. Hvor lenge tror du Donald Trump vil sitte som president?

Terskelen for å fjerne en sittende president er eksepsjonelt høy ettersom 2/3-dels flertall kreves i Senatet. Trump blir nok sittende ut perioden.
Trump sliter for tiden med fallende popularitet, og jeg tipper at han vil respondere på dette med å vende tilbake til kjernesakene som gav han valgseieren, nemlig innvandringsmotstand og proteksjonisme. Spesielt det sistnevnte bør bekymre oss nordmenn.

8. Bør Vinmonopolet overta taxfree-salget på flyplassene? Eventuelt bør vi avvikle hele taxfree-ordningen?

Nasjonaløkonomisk er taxfree-ordningen galskap. Den politiske kostnaden ved å fjerne den er imidlertid så høy at jeg tviler på at det noensinne vil skje.

9. Er muligheten til å fjerne formuesskatten blitt forspilt under denne regjeringen?

Den økonomiske kostnaden ved formuesskatten er betydelig. Problemet er at den politiske kostnaden ved å fjerne den, er enda høyere. Den sittende regjeringen har skjønt det. Ingen partier fristes tross alt av politisk selvmord.
Den eneste farbare veien for motstandere av formuesskatten er å gradvis uthule den gjennom ulike unntak uten at de nominelle satsene endres vesentlig.

10. Kjell Inge Røkke har fått båtsertifikatsaken i fanget igjen etter påstander om kontakt med torpedoer. Bør han slippe søkelys for en mer enn 15 år gammel sak der han allerede har sonet 30 dager i fengsel?

Nei. Han er en offentlig person som kontrollerer store og viktige næringsvirksomheter i Norge. Dersom pressen oppdager nye aspekter ved en gammel sak, må de få lov til å skrive om det.

Comments

Stig Myrseths blogg

Niårsjubileet nærmer seg

 

Trump er langt fra så svekket som norske medier gir inntrykk av. Til høsten vil skattereform klatre til topps på den politiske agendaen, og det kan gi nye rekorder på Wall Street.

 

Sjelden har en amerikansk president vært så upopulær i Vest-Europa. Mens kjemien med Macron og Merkel er totalt fraværende, har Trump ingen problemer med å finne tonen med Putin.

 

På helgens G20-sammenkomst varte møtet mellom Trump og Putin så lenge at han kom for sent til avtalen med Japans statsminister.

 

I Europa sitter mange og bare venter på at Trump skal bli avsatt. Den allmenne oppfatningen er at administrasjonen hans er så inkompetent og skandalerammet at den i praksis er handlingslammet.

 

Virkeligheten er imidlertid mer nyansert.

 

Fox News og CNN

Husk at Trump fortsatt nyter godt av støtte fra over 80 prosent av republikanske velgere. Dersom du tror amerikanerne har mistet troen på han, så start dagen med å lese nyheter på foxnews.com i stedet for cnn.com

 

USA er for tiden et sterkt polarisert samfunn, og i Norge hører vi stort sett kun fra den ene siden.

 

Med kontroll over både det hvite hus og kongressen har det republikanske partiet for tiden en unik mulighet til å få gjennomslag for sine hjertesaker. Den viktigste av disse er skattereform.

 

Tiden går imidlertid fort. Mot slutten av neste år er det mellomvalg, og det er langt fra sikkert at flertallet i nasjonalforsamlingen opprettholdes. Derfor gjelder det å få vedtatt så mye av programmet som mulig innen da.

 

For å få dette til, kreves husfred innad i partiet, og dette tilkjennegir at Trump foreløpig sitter trygt. Skal han bli avsatt før mellomvalget, må Russland-etterforskningen avdekke bevis for utilgivelige forbrytelser som landsforræderi eller tilsvarende.

 

Akkurat nå har de fleste markedsaktører gitt opp troen på en skattereform. Sannsynligheten for at republikanerne får gjennom en sådan i god tid før mellomvalget, er imidlertid etter min mening høy.

 

Årsaken er at skattekutt er langt mindre kontroversielt enn for eksempel å fjerne helseforsikringen til fattige og syke. Videre er skattereform partiets absolutte toppsak som det er bred konsensus om innad.

 

Resultatpilene peker opp

Innføres et nytt skattesystem, skal inntjeningsestimatene opp i størrelsesorden ti prosent på Wall Street. I eurosonen er likeledes resultatutsiktene gode. Egenkapitalrentabiliteten er godt under historisk snitt, og dette gir stor oppside i inntjeningen etter hvert som konjunkturoppgangen skrider frem.

 

Egenkapitalrentabiliteten er heller ikke all verdens på Oslo Børs. Utsiktene til en normalisering av lønnsomheten her er imidlertid mer usikker ettersom mye avhenger av oljeprisen. Akkurat nå ser det ikke bra ut på den kanten.

 

Hvordan ender det?

Det rådende oppgangsmarkedet på verdens børser er nå inne i sitt åttende år. Alle lengerekorder er slått, og det er bare å gratulere. Hvordan vil bullmarkedet ende?

 

Jeg tviler på at høy vurdering eller varigheten av oppgangen vil forårsake det neste bearmarkedet. Historien viser at store børsfall nesten alltid utløses av fallende resultater eller frykt for det.

 

Nå som resultatpilene peker såpass bratt oppover i både Europa og USA, er det vanskelig å se for seg et kursfall. Oddsene for at vi snart kan feire niårsjubileum, virker gode.

 

Dovre-porteføljen

 

 • Yara
 • Songa Bulk
 • Bank Norwegian
 • Protector Forsikring
 • Golden Ocean
 • Philly Shipyard

 

Inn: -

Ut: -

 

***

 

Undertegnede er investeringsdirektør i Dovre Forvaltning. Dovre Forvaltning er ikke et analyseselskap som publiserer uavhengige analyser. Dovre Forvaltning er et forvaltningsselskap og kan ha posisjoner i omtalte selskaper på vegne av våre fond og kunder. Når vi utarbeider Kommunikasjon, følger vi ikke lovkrav for analyser som skal sikre at informasjonen er uavhengig og objektiv. Dovre har ingen restriksjoner på å plassere ordrer før publisering av slik informasjon eller Kommunikasjon.

Comments

S**** S********

Veldig spennende betraktninger, både hva gjelder Trump og hva gjelder markedet fremover.

Show all comments
S**** S********

Veldig spennende betraktninger, både hva gjelder Trump og hva gjelder markedet fremover.

EyeOnId

bare på et par korte dager så har Eoid gjort et oppkjøp dor å styrke veksten og også utvidet Mysafety avtalen. Tror dette var første steg i en videre utvikling av MySafety dealen og at den vil bli utvidet til de andre samarbeidslandene. 

Vi venter også på Mowa avtale (Nigeria) og MMV avtale (match maker ventures) så sommeren tror jeg blir alt annet en død . Her jobbes det for fullt for å utvikle selskapet og alt får etter planen foreløpig !

Comments

Subscribe to our newsletter